I kväll är det kulturnatta här i Göteborg och i programmet står det att Text för Plats körs mellan 19-20. Så var planen, en litterär promenad på Andra Långgatan med eminenta gäster, varma vantar och storartade ord. Nu tvingas vi dra till med diverse ursäkter: skoskav/tidsbrist/höstsjuka/tågförseningar. Vår ena kulturnattaaktivitet är alltså inställd, ser ni oss på andra lång så är det inte en läsning vi gör.

Ett Textivalverk finns dock kvar denna fredag, på Bio Roy hänger Text för Filmiska Toaletter uppe hela dan, LadyBug Festival där.  Välkomna.

Och visst, det är många andra som gör finfina grejer denna natta. Tur är väl det. Under kategorin ”litteratur/ord” hittas bland annat att:

> Sara Hallström och Vanja Larberg läser ur nya Sjung den! på Bokskåpet. Fina förlaget Bladslottet är på besök och ger även Lisa Schmidt/Plocka bumlingbaluns, Johan Gardfors och Clara Dackenberg/Nu eller kanske Mu – en kärlekshistoria.

> Carolina Fredriksson läser ut sin roman Flod på Lohrs Pocket med mera, Kapellplatsen.

> Anna och Maria von Haussvolff ger Balance of terror på Konsthallen, 20.30 och 21.35

> Författarcentrum Väst ger två läsningar: Staffan Westerberg och Elin Grelsson

> Galleri 54 ordnar Konstkarusell med bland andra: Greta Vocar, Anna Ganslandt & Jan Pilgaard, Ingemar Magnusson, Christian Berven & Peter Lind, Johannes Brander/SKOGAR, Lisa Stålspets, Sven Drobnitza, Petter Dahlström, Camilla Carlsson, Patrik Johansson, Inlands, Sara Lännerström.

> På såväl Stadbibliotek, stadsdelsbibliotek, stadsmuseum och diverse gallerier och rum ges läsningar och annat fint. Dessutom öppnar Kabusa Böcker förlagsdörrarna för den som vill veta mer och presentera manusidéer för nystartade Kopparmärra, förlaget för fack- och presentböcker om Göteborg.

> Innan ni börjar snurra omkring så är det såklart på Two Little Birds som eftermiddagsfikat ska intas. Nu med Lisa Björkes utställning “Animalia” bredvid goda kaffet och snösiskan.