Textival är en litterär aktör med bas i Göteborg, men med uppdrag och utflykter både i resten av Västra Götaland, Sverige och Norden.

Textival driver en litteraturfestival i Göteborg som arrangerades för första gången våren 2007.

Varje vår, sista helgen i mars, återkommer festivalen i Göteborgs hjärta: på och kring järntorget och långgatorna.

Från fredag den 25 till söndag den 27  mars 2011 håller vi vår nästa stora festival – då är vi garanterat i blickfånget, till dess finns vi på olika platser, med olika projekt, i olika kluster och samarbeten.

Vi är en plats för litteratur utan mataffärsdistribution. Våra evenemang fungerar som en arena och ett diskussionsutrymme, men också som ett forum för litterära experiment. Vi riktar oss till  läsare, litterära och konstnärliga aktörer, skribenter, förlag och textälskare. Vårt syfte är att erbjuda vår publik och våra utställare nyskapande och högaktuella evenemang där den litterära konsten och kulturen står i fokus.  Vi strävar hela tiden efter att utforska textens villkor och möjligheter och gör detta genom att arbeta tematiskt – under 2010 års evenemang rörde vi oss kring temat mellanrum.

Textival är folkligt och finkulturellt, inbjudande och på ständig jakt efter nya samarbetspartners och infallsvinklar. Vi arbetar med hög etik och låg prestige.

Textival drivs som en ideell förening.

Vi som arbetar med Textival gör det utan ersättning och har som ambition att alltid kunna arvodera våra gäster samt erbjuda vår publik det allra bästa. Som medlem hjälper du oss med detta, det är vi tacksamma för.

För att bli medlem 2010 och få en årsförbrukning av kärlek från oss:
– sätt in 60 kronor på bankgiro 255-9565, glöm inte att skriva namn och adress i meddelandefältet – skicka därefter ett mail med fullständigt namn, postadress, personnummer, telefonnummer och mailadress till info@textival.se.

Det finns ingen anledning att inte var med, som medlem får du information om våra utflykter och arrangemang före alla andra,
finfina erbjudanden och små presenter när vi ses. Du har dessutom god chans att påverka föreningen och ger oss anledning och möjlighet att göra vår verksamhet ännu bättre.

Har du några frågor.
Kontakta oss gärna på info@textival.se

Här hittar du vår verksamhetsplan för 2010
Och vår verksamhetsberättelse för 2009
Och här är våra stadgar

Vårt organisationsnummer är: 802439-9134
Vårt bankgiro
: 2559565
Och post skickas till:

Textival
c/o Stina Nilsson
Illergatan 2
42671 Västra Frölunda