Förra veckan var det som bekant både Kulturkalas och Tekstallianse. Fint gjorde sig Ljudbok 4.0 på båda ställena och i Oslo upptäcktes, förutom relativt nyöppnade Kunsthall Oslo och Blå (där vi varit förut) också två kul och för oss nya lokaler: 0047 och 1857. Där bland förlag, författare, läsare och andra litteraturivrare, fylldes bokpåsarna på med finfina verk från grannlandets litterära grädda, här är lite av det som följde med över gränsen:

– Ett exemplar av Tidskriftet Mopp ”32 sider med tolkninger rundt ting man har funnet men ikke kjenner opphavet til” – ett mycket fint tema ska sägas, och bra blev texterna utifrån det.

– Ett tiotal zines, klippta, klistrade, kopierade, nostalgiska, om punk, om arkitektur.

– ”människor och verksamheter” – Christina Kullman, ”Velvet” – Sigurd Tenningen och ”Kapitaland” – Lars Skinnebach. Noord är en serie där Gasspedal (no), OEI (se) och Forlaget Fingerprint (dk) slagit sig samman ”som en sproglig og litterär udveksling, hvor poesi og prosa krydser landegränser og udgives på orginalsprog i Danmark, Norge og Sverige”. Inspirerande!

– 3 ex av Litterturtidskriftet Lasso. Gott, och en fin blogg har de med.

– Idealkadaver från Skrivekunstakademiet. Bara det, att ordet skrivarkonst får vara namnet på utbildningen, det räcker långt.

– Orimligt många schnygga vykort

– Senaste Fett, feminism på norskens vis – har en del utöver att önska men ändock ändock

– Alla exemplar av Utflukt som jag inte hade förut. Jag gillar de som gör den, och jag gillar hur det som skrivs biter sig fast.

– Triggande tankar inför kommande Textivaliteter, med inspiration från till exempel Útúrdúr – åh, Island!

Annonser