Textivals ljudbok kör en miniturné helgen vecka 33. Vi besöker Kulturkalaset i Göteborg och Tekstallianse i Oslo med den gemensamma lyssningsupplevelsen, den litterära installationen med inlästa verk av författare som förtjänar att lyssnas till. I Ljudbok 4.0 medverkar Nasim Aghili, Kristofer Flensmarck, Viktor Johansson, Erlend O. Nødtvedt, Tove Leffler, Rosenlarv/Fredrik Andersson/Hagar Olsson, David Vikgren och Hanna Wikman. Läs mer här.

Under Kulturkalaset byggs Ljudbok 4.0 upp i Kristallsalen på Stora Teatern där det blir litterärt café. Onsdag och torsdag, mellan 18.45 och 22.00. Ett gott råd kan vara att komma mellan de övriga programpunkterna i samma lokal för att i lugn och ro njuta en kopp kaffe till Ljudbokens ljuva.

Onsdag 17 augusti 18.45-22. Vi får då sällskap av Författarcentrum Väst som ger 4 x Uppläsningar med Kristofer Folkhammar, Pamela Jaskoviak, Magasinet Filter/Mattias Göransson och Sara Klingvall + Anna Gustavsson/Whatever LOVE means – Teater Tamauer-pjäsen som bygger på Liv Strömqvists bok Prins Charles känsla. Det blir också festligt släpp för FCV:s program med smått att tugga på och uppläsning.

Torsdag 18 augusti 18.45-22. Då delar vi utrymmet med Internationell Författarscen Göteborg som presenterar ingen mindre än Beate Grimsrud i samtal med Ulf Karl Olov Nilsson. Och så blir det Frans Liszt tolkad av solister från Göteborgs Pianofestival.

Till Oslo och eminenta litteraturfestivalen Tekstallianse åker vi sedan och bygger Ljudbok 4.0 i Kunsthallen. Fredag 19 augusti-Söndag 21 augusti. Glimrende det!

 

Annonser