Två saker återstår, utställningen på Bezdomny med Julie Fournier Lévesque, SQUID,
Therese Johansson & Ljudbok 4.0. Mellan 12 och 15 håller vi öppet och en dag som denna ingår kaffe i besöket.

Med start klockan 16 avslutar vi sedan Textival 2011 i sällskap av hysterikor på Atalante. Anja Høvik Strømsted, Helena Eriksson och Helena Fagertun

Innan Henriette Pedersens dansföreställning Animal Magnetism genomför Textival Text för plats. Anja Høvik Strømsted är tidigare publicerad i norska förlaget Kolons antologi Gruppe 10 och går för närvarande Litterär gestaltning vid Göteborgs universitet. På Atalante läser hon diktsviterna Translating borderline och I love eating. Helena Eriksson och Helena Fagertun har tidigare översatt Anaïs Nins Incestens hus från 1936, utgiven på Sphinx förlag 2009. På Atalante läser de ur sin opublicerade översättning av Anna Kavans Asylum Piece. Efter ett nervsammanbrott med påföljande vistelse vid en schweizisk mentalklinik antog författaren Helen Ferguson en ny persona, Anna Kavan. Som första bok under detta namn utgavs Asylum Piece 1940. Boken är en samling berättelser om galenskap och paranoia, skrivna med blick för karaktärer och landskap, på en exakt prosa vars motsvarighet närmast hittas hos Kafka. ”Om man bara visste för vad och av vem man blev anklagad, när, var och enligt vilka lagar man skulle dömas, skulle det finnas en möjlighet att systematiskt förbereda sitt försvar och ta itu med saker på ett förnuftigt sätt.”

Henriette Pedersens dansföreställning Animal Magnetism är en hyllning till hysterikor genom tiderna. ”De som spelar hysteri hjälper inte bara till att sprida syndromet, de väljer hysterin som uttryck också!”
Biljetter till dansföreställningen kan köpas på http://www.atalante.org.

Annonser