Här vill vi börja med att blicka bakåt en smula, ty under åren med Textival har barnens relation till text fått plats på olika sätt. Genom högläsningar, gigantiska böcker, ljudtema, utklädningar och mängder av lek.

Förra året introducerade vi programpunkten Interaktiv läsning. Richard Dore utgick då ifrån Maurice Sendaks Till Vildingarnas Land och arbetade tillsammans med barn fram teckningar och nya berättelser.

I år börjar programmet för de yngre redan på fredagen då Sara Olausson har vernissage för hennes alldeles färska nyutgivning av Barbro Lindgrens Loranga, Masarin och Dartanjang. På bokskåpet klockan 17.00. Missa inte heller Från fabler till manga – ett samtal med Ann Boglind och Anna Nordenstam klockan 15.00 på Linnéstadens bibliotek.

Lördagen inleds med en upprepning av det lyckade från förra året: Interaktiv läsning med Richard, som i år tar sig an både Loranga, Masarin och Dartanjang – i original och i Olaussons version – och Eva Bergströms/Annika Samuelssons Snurran och fjärrkontrollen. I samarbete med Bokskåpet bygger de in sig på Linnéstadens bibliotek på lördag mellan 11.30 och 14.00. Det blir läsning och verkstad i en miljö av kritor, papper, föremål och överraskningar för alla barn.

Klockan 13.00 ger sedan Sara Olausson och Camilla Nyman en serieworkshop där barn från ca 6 år får tillfälle att skapa sina egna serier. På plats finns också Positiv förlag och Barntidningen Tivoli.

Bokskåpet är också en av alla våra utställare på Lagerhuset, 11.00-19.00, under lördagen, välkomna dit.

För de lite äldre, ja alla med något slags barnasinne kvar, ger Göteborg Leker en finfin stuga med fokus på skrivlekar. Infinn er på Linnéstadens bibliotek mellan 13.00 och 15.00 för att ta del av det!

Så barn: ta med era vuxna och känn er välkomna till Textivals program just för er.

Snurran och fjärrkontrollen

Författare

Eva Bergström

Illustratör Annika Samuelsson