Det brukar vara så, att vi när mässborden plockats samman och kvällningen smyger sig på, är sugna på mer. I sällskap av utställare, medverkande, författare och besökare har vi i år den glädjen att fortsätta det litterära temat ända till midnatt. Med vilka fler undrar ni, jo med: Anncha Rugfelt Ferm, Världens Ende, Henning H. Bergsvåg, Tina Carlsson!

Det första viktiga är att alla som vill njuta kvällen med oss har köpt sitt festivalpass för 100 kronor innan klockan 16.00 imorgon lördag. Vi kommer utan undantag att vara superstrikta där i dörren och släpper ej in någon utan att namn finns registrerat. Detta kan verka hårt och barskt, men skall en ha roligt så krävs det ibland vissa inskränkningar. Det slutna i tillställningen handlar alltså om att en behöver vara lite engagerad för att få komma, sen är det så öppet så.

Det andra viktiga är såklart vad som händer, lite mer i detalj:
20.00 börjar det, vi håller låda fram till midnatt.

Konstnären och musikern Anncha Rugfelt Ferm inleder kvällsprogrammet och uppträder med ett ljudverk som monterar isär, kopplar ihop och omformar text: hennes textperformance ”Om nu du”.

Mellan 20.30-21.30 firar vi traditionsenligt Earth Hour och ägnar denna timme åt strömlös underhållning med levande ljus. Här möter vi den norska poeten Henning H. Bergsvåg som debuterade med ”Newfoundland” 2000 och i höstas gav ut sin fjärde diktsamling ”Over elven Tweed”. Boken har resande som centralt tema, både en faktisk resa och en språklig. Språket konstrueras här genom landskapet, intar och belägrar kroppen. Bergsvåg har väckt uppmärksamhet i Norge med performativa iscensättningar med sin egen poetiska position som måltavla.

Under den nedsläckta timman kommer även Tina Carlsson som är konstnär och arbetar med text och fotografi. Tina Carlsson är sedan 2006 Doktorand på Valands Konsthögskola med projektet ”the sky is blue” och läser hos oss två texter från avsnittet ”betraktelser”  ur projektet.  Bland annat gensvar på uppsnappade samtal på Vasaplatsen respektive café Mahogny på Gibraltargatan i Göteborg.

Sedan tänder vi långsamt upp lokalen igen och fortsätter med musik från dj-båset där kollektivet Världens Ende håller hus. Denna sammanslutning av personer, konstnärer och skribenter ger ut antologin Världens Ende när de inte spelar skivor.

arlsson är konstnär och arbetar med text och fotografi. Är sedan
2006 Doktorand på Valands Konsthögskola med projektet "the sky is
blue" . Läser under Earth Hour två texter från avsnittet
"betraktelser"  i "the sky is blue".  "vasaplatsen 2011-02-14 (alla
hjärtans dag) kl 20. 42, ? 7° celsius och en isande vind" och "under
en himmel 2 februari 2010 kl 11.55-15.32 på café mahogny ? från
mahogny till bogotá" är gensvar på uppsnappade samtal på Vasaplatsen
respektive café Mahogny på Gibraltargatan i Göteborg.
Annonser