Tänk, du kliver in genom portarna till Lagerhuset på lördag, kikar till höger och ser Josefin Hinders installation. Du fortsätter in till stora salen där mässan äger rum, över 50 utställande förlag och aktörer, läs vilka här. I entrén köper du ett festivalpass om du vill gå på alla våra programpunkter, får en programbok och skaffar dig en tygpåse. Sen går du in och tittar lite extra noga för i salen ses följande:

Ordboksepos
Kristin Lidström är formgivare och illustratör, född i Tibro. Hennes examensprojekt på masterprogrammet i design på HDK 2010 kom att bli Ett illustrerat Ordboksepos eller NN:s resa på jakt efter frihet och försoning. Det är en bildberättelse med tillhörande text. En doft från den fina världen, förlegad samhällssyn kring homosexualitet, hemlighetsmakeri, otrohet och frihet sida vid sida. I Lagerhuset visas nu verket i en omarbetad form.

Textilt berättande
Kristin Bergman studerar Textil-Kläder-Formgivning på HDK Steneby. Hennes verk präglas av en lek med material, politik, former och ljud. På Textival presenteras ett arbete som utgår ifrån seriekonstens berättande och estetik, med inspiration från Joanna Hellgrens verk och olika former av berättelser fästa vid tid, övergivna hus och textila material.

Jarko
Den Göteborgsbaserade duon som ger ut zines i små upplagor – ofta handgjorda, men ibland professionellt trycka. Fokus ligger på unga nutida konstnärer som arbetar med bild som kommunikation. Detta år har Jarko koordinerat en fanzinedistro på Textival. Ett stort urval av papperspublikationer gjorda med sanna hängivelse kommer att finnas på plats till försäljning.

Det här kommer att bli njutbart, på många sätt!

Annonser