Vi vet så väl att mars är en månad då vårsolen inte alltid visar sig, då vintervindarna viner runt järntorget. Vi vill därför ge er hela sex olika litterära lokaler att värma er i under vår festival. Lagerhuset , Linnéstadens bibliotek , Butik Kubik, Bezdomny och Two Little Birds har vi redan berättat om, här kommer en till:

Atalante, Övre Husargatan 1

På få andra ställen ges så många relevanta tillfällen att möta det nyskapande och experimentella inom dans, musik, film, konst, litteratur och alla gränsland däremellan. Föreställningar, workshops, tedans, installationer, barhäng, toasts, kulturdebatter, samtal och konstnärlig forskning – listan över trivselfaktorer är lång.

I vår kommer den konstnärligt och psykologiskt gränsöverskridande koreografen Henriette Pedersen (No) tillbaka till Atalante med verket Animal Magnetism. Trilogin är en hyllning till hysterikor genom 5000 år och handlar om hysteri från 1800-talet fram till idag. Textival har den stora äran att få bjuda en läsning innan föreställningen den 27 mars.
”När Pedersen undersöker hysteri, vet vi inte vad vi får, men att vi får det är säkert.” Och när Textival undersöker textens plats, ja då gäller i princip samma devis.

Mer info om och biljetter till Animal Magnetism hittas på Atalantes hemsida. För att ta del av hela Textivals program köps festivalpass för 100 kronor, utan ett sådant missar du både samtal, författarmöten och lördagskvällen på Lagerhuset och det vill ju varken du eller vi.