Inför årets arrangemang väljer Textival att presentera programpunkter och samarbetspartners i sin blogg. Störst först så att säga. Vi börjar med oss själva:

Textival är en snart 5-årig litteraturfestival som angriper synen på text och hur mottagaren utsätts för densamma på återkommande experimentella vis. Dessutom är Textival en mässa för mindre bokförlag och bokdistributörer. I samband med nämnda mässa arrangeras alltid seminarier, uppläsningar och nya upplevelser sjösätts. Vad tycker textival är roligast med sig själv? Vad är nytt för iår?

vad tycker textival är roligast med sig själv?
– Det absolut finaste är att litteraturen och konsten kopplas samman och liksom utmanas i ett potpurri av fantastiska programpunkter och människor som i sanning brinner för det de gör. Det är något alldeles särskilt med en festival där utövare – skribenter, förlag, illustratörer, ordvrängande konstnärer – möter sin publik av innerligt intresserade läsare och litteraturälskare. Det är värt allt ideellt slit, med råge.

nyligen uppdaterades din hemsida med nyheten om att JARKO kommer medverka med ett zinedistrobord på mässan. hur gör jag för att finnas med där? och kostar det något?
– Det är en stor glädje att vi äntligen får vårt drömbord där kreatörer som utforskar formen, pappret, konsten och texten i relation får rum med sina verk hos oss. Tänk så fint det kommer att bli. De väl valda papperna. De kopierade sidorna. De numrerade exemplaren!

Och det kostar inget att vara med på denna distro!

Alla som vill vara med skickar med fördel ett mail till TEXTIVAL@JARKO.SE. Därifrån kommer sedan ytterligare instruktioner.

inför årets textival 25-27 mars, finns något som skiljer sig avsevärt från föregående år?
– För det första: vi har bytt plats, från att enbart röra oss på Långgatorna har vi lagt stora delar av lördagens program i Lagerhuset. Det är där de flesta seminarier och samtal tar plats.  Där våra utställare bygger mässan och möter alla som vill tumma på litterära verk, köpa desamma och språka med förläggare och författare. Lokalbytet känns bra, äntligen har vi hittat en lokal som är tillgänglig för fler och dessutom också ligger i det kreativa område kring Järntorget som vi trivs så fint i.

Vi har också sett sanningen i att vi inte lyckas hålla oss till en dag och nu skrivit ut att vi använder både fredagen, lördagen och söndagen till vår festival.

Vi har därtill lyssnat på våra utställares önskemål om att ha fritt inträde till mässdelen och satsar istället på ett seminariekort där
 besökarna köper inträde till alla programpunkter. För blott 100 kronor får besökaren nyttja precis allt.

Annonser