Det finns många anledningar till att arbeta ideellt med att göra en litteraturfestival. En av dem är helt enkelt allt vackert som görs med papper, och att man, när man arrangerar eller besöker Textival, kan tillskansa sig nya oumbärliga pappersartefakter att titta på och läsa ur.

Men det har inte känts tillräckligt för oss, någonstans i magen har det gnagt en känsla av att flera snygga pappersverk gått oss förbi.Därför känns det lyckat värre att vi fått till ett strålande samarbete med  Jarko som kommer agera sambandscentral och göra verklighet av den där zinedistrobordet vi länge drömt om.

JARKO + TEXTIVAL

Årets Textival kommer att hållas 25-27 mars. Inför denna kommer Jarko att ha hand om en större yta fullständigt ägnad åt fanzinet, vi vill komma i kontakt med er som utforskar formen, pappret, konsten och texten i relation. Er med liten upplaga, med höga ambitioner eller bara en fetisch för papper. Visningsformen kommer att vara ett distro, där era zines kommer att finnas till försäljning. Låter detta intressant skicka ett mail till: TEXTIVAL@JARKO.SE

JARKO producerar och distribuerar konstzines med bas i Göteborg. Idén bakom Jarko grundar sig i att arbeta med samtida konstnärer som i första hand jobbar med bild som kommunikationsmedel. Alla våra publikationer är gjorda i små, numrerade upplagor.