Snart är det dags. Bokdagar i Dalsland går nu till helgen av stapel med ett strålande program. Förutom författarträffar, musik och skrivarverkstäder bjuds vi på gatufesten Ungas bokdagar. Bakom satsningen står Åmåls absolut mest kreativa själar och det kommer att bli ord, text och kärlek högt och lågt på Södra Ågatan. Där finns såklart Textival i samarbete med Ladyfest Göteborg med på ett hörn med bland annat  Ljudbok 3.0, Textapet, tipsrunda och ett poetiskt lövverk. Det är till det sistnämnda vi behöver er hjälp.
För att lövverket ska prunka helt ohämmat av goda ord och poetiska blad behövs fler bidrag. Så se nu till att inspireras av regnet och plita ner en text. Lite längre eller hur kort som helst, betraktelser, åsikter, sagor – alla former är välkomna.

**************
Det här är en inbjudan till just dig, du med texter i byrålådan, ständigt poesiflöde, en sommarberättelse att delge. Du som har samlat spridda ord bland spridda skurar eller helt enkelt sitter på en riktigt god text som förtjänar att ses/läsas/luftas.

Såhär gör du:
1. Fatta pennan, knappra på tangenterna – skriv en text, välj ut något du tidigare skrivit eller få till nåt helt nytt. Texten bör rymmas på ett stående A5 och inte bestå av mer än 2500 tecken.

2. Skicka in din text till stina@textival.se och märk mailet ”lövverk”. Sista dagen att skicka in är tisdag 27 juli men ju tidigare du skickar in desto snällare är du!

3. Kom till Åmål den 31 juli-1 augusti och se installationen av alla dessa ord där din text är en viktig del.

Så: känn dig innerligt välkommen att delta i det poetiska lövverk som under Bokdagarna tar sin plats bland träden i Åmål! Och tipsa gärna ordliga vänner om denna möjlighet, vi ser fram emot allt!

Med hälsningar från
Stina Nilsson
Textival och Ladyfest Göteborg i samarbete med Ungas Bokdagar

*************************************’
Den 31 juli och 1 augusti är det litteraturen som styr Åmål – världens näst bästa stad.
Bokdagar i Dalsland bjuder på ett fantastiskt program och en alldeles färsk satsning på den lite yngre litteraturen, texterna utanför ramarna, det kreativa användandet av ord intar en hel gata. Det vill ni inte missa.

Läs mer om Ungas Bokdagar // Bokdagar i Dalsland på:
http://www.bokdagaridalsland.se
http://www.facebook.com/bokdagar
http://www.twitter.com/bokdagar