Lika viktigt som det är att skapa såna där magiska saker som finns till just där, just då, är det att skapa saker som finns till en längre stund. Ljudboken är en gemensam lyssningsupplevelse, en sorts litterär installation som vi utvecklat sedan vi bjöd in till litterär picknick för två år sedan. För det är så dumt, så urbota dumt, att det som finns inläst för litteraturälskare att lyssna på är begränsat till deckare, deckare och en och annat biografi. Nå, inget ont om deckare men det finns andra ord vi vill sprida ljudet av.

Ljudbok 3.0 åker på turné i sommar och kommer finnas i skogen, på berget, i staden och i parken. Att lyssna till det inlästa av Anneli Furmark , Amalie Smith (dk), Dimitrios Iordanoglou, Marja-Leena Sillanpää, Helena Granström, Måns Wadensjö, Audun Mortensen (no)
Kristina Hultman, Rasmus Graff (dk) skall vara en ynnest för många. När man lyssnat klart kan man prata om sina favoriter tillsammans.

Snart är det dags för en lång tågresa med ljudfilerna till installationen nära hjärtat, vi besöker den eminenta festivalen MADE i Umeå. Besök oss där eller vänta och träffa oss och författarnas röster när vi kommer tillbaka till Göteborg igen och gör oss hemmastadda på fina fiket Two little birds.

För vad passar bättre än kombinationen fantastiskt cafe med fåtöljer, rosenkoppar och den godaste läsken från naturfrisk tillsammans med god inlyssnad litteratur? Mycket lite. Därför har vi byggt upp vår ljudboksinstallation där från den 12 till den 16 maj.

Mer info om vad som händer i Umeå finns på MADE festival

Lyssna på ord som förtjänar öronenes uppmärksamhet.

Vernissage på bezdomny 26 mars 2010

Ljudbok 3.0

Annonser