Vi hade ett quiz under den hyfsat nedsläckta Earth Hour på Henriksberg i lördags. Det var lagom svårt, många fick 7 rätt av 9 möjliga, några klarade 6, 5 och 4 frågor och en stackare lyckades med bedriften att inte pricka in ett enda rätt svar.

För att i rättvisans linje vaska fram vinnare av våra fina priser fick vi lov att lotta. 7 glada kontaktas via mail och får slåss om en prenumeration på Ord&Bild, , en Galoagoöverraskning, en ljudbok av Annika Lantz, en Birgitta Stenberg-roman, ett par överraskningspaket a la Textival och hela 2009 års upplaga av fantastiska Ponton.

Här kommer frågorna, för dig som såhär i dagsljuset vill testa igen. Svaren finner du längst ner. I villan har vi såklart tappat bort i vilken ordning vi läste frågorna varför den med extremt sifferminne och ordningssinne ser att den rätta raden här nedan inte är samma rätta rad som kryssades. Frågorna och svaren är dock desamma, alltid något.

I år har det snöat i Göteborg. En göteborgspoet fick den äran att följa med på 2009 års forskningsfartyg till Nordpolen. Vem?

1. Helena Eriksson

x. Ragnar Strömberg

2 Gunnar D Hansson

Ibland kan tystnaden vara det mest ljudliga. Vem skrev år 1952 stycket 4’33”, som i princip består av 4 minuter och 33 sekunders uppmätt tystnad?

1. John Cage

x. Miles Davis

2. Ennio Morricone

Lite extra glada är vi över våra lite mer långväga gäster, tillexempel från Norge. Hvor lanf tid tar togturen fra Oslo til Göteborg (forutsatt at toget er i rute)?

1. 3 timmar 55 minuter

x. 4 timmar 30 minuter

2. 5 timmar 15 minuter

Frukt är gott, litteratur likaså. Men hur många klyftor har en apelsin?

1. Åtta

x. Sexton

2. det är lite olika

Ibland rör vi oss lite mer utanför det väntade. Vad skulle George Costanza gå klädd i (uteslutet) om det bara var socialt accepterat?

1. Sammet

x. Satin

2. Silke

Just nu finns det horder av bra serieskapare i Göteborg, det gillar vi. Vem har ritat boken Pärlor och Patroner?

1. Martin Kellerman

x. Lise Myhre

2. Loka Kanarp

Textival jobbar med god litteratur, goda berättelser, goda ord. Vilket år utkom Pär Lagerkvists novellsamling Onda Sagor?

1. 1914

x. 1924

2. 1934

Texten räddade oss från sporten, det är vi glada för. Vad heter badmintonboll på engelska?

1. Shufflecap

x. Shaggercone

2. Shuttlecock

Textival gillar det gränsöverskridande konsten, de som kopplas samman och det som händer därimellan. Vilken av följande filmer är inte baserad på ett seriealbum?

1. Ghost World

x. City of Ember

2. Sin City

Rätta raden: 2, 1, 1, 2, 1, 2, x, 2, x

Tack till våra utställare som så fint lämnade in förslag på frågor. Alla fick inte plats, men några.