Regnet må strila med jämna mellanrum utanför, men inne i mässhallen är det varmt och skönt. Utställare och publik trängs, möts, samtalar och fikar. På mäss-scenen har bland annat Karl Johnsson pratat och vid halv fem blir det signering och samtal med Sara Granér och Sofia Olsson.

I Butik Kubiks mysiga lokal trängs besökare på golvet, med tekoppar och avtagna skor för att lyssna på när bland annat Caroline Ringskog Ferrada-Noli och Kristina Hultman biktar sig. Ett nära samtal, där avståndet mellan författare, verk och lyssnare plötsligt är i det närmaste borta. Frågor, samtal och skratt.

På Bezdomny ligger ljudböckerna klara för lyssning och på väggarna hänger konst och i Barnbokshörnan pågår läsningar och bläddringar för fullt. Seminarierna om bland annat bokkonst har hittills dragit mycket folk. Från såväl utställare och mässbesökare har omdömet varit att det är en härlig, publiknära litteraturfestival där man har tid för samtal. En hel del böcker och tidskrifter skymtar också i var och varannan Textival-tygkasse.

Mer bilder och närmare rapporter från dagen kommer inom kort.

Nedan: 1. Ljudbok 3.0 på Bezdomny. 2. Hanna och Erika från Normal Förlag inne på mässan.