Årets Textival huserar på Tredje Långgatan. En något vag beskrivning, kan tyckas. Vart ska man ta vägen på denna långa gata? Här reder vi ut var textfesten egentligen äger rum:

De platser som Textival huserar på ligger jämte eller mittemot varandra. Hittar du till ett hittar du också till de andra och det tar inte särskilt lång tid att ta sig emellan ställena. De ligger i en kvadrat som gör det enkelt att röra sig mellan platser och evenemang som man inte vill missa. Platserna som Textival 2010 huserar på är:

House of Win Win

Här pågår själva mässan, tillsammans med en rad mindre events. Win Win är själva navet i Textival, där du kan botanisera fritt bland utställare och lyssna på uppläsningar, kortseminarier med mera. Dessa behöver du inte planera in. Mitt i mässvimlet pågår de fritt. Det är också på Win Win du köper ditt Textivalpass och får fina presenter i utbyte mot pengar.

Tredje Långgatan 13b är adressen

Bezdomny

Nästan precis vägg i vägg ligger konstnärskollektivet Bezdomny. Här huserar Ljudbok 3.0 och konstutställning med Bekim Gasi – där blir det även vernissage på fredag klockan 18.

Tredje Långgatan 13a that is.

Linnéstadens bibliotek

Mitt emot Win Win, i stadsdelens gamla brandstation, hittar du Linnéstadens bibliotek. Här har Textival inhyst bland annat merparten av dagens seminarier samt en och annan workshop. Barnens Textival har här fått ett alldeles eget rum.

Butik Kubik

Den strålande butiken under restaurangen Stearin inhyser i år våra författarbikter.

Varken karta eller lokalsinne behövs, ta enbart med nyfikenhet och ert personliga, litterära navigationssystem. Och hörni, nu är det mindre än en vecka kvar!