Idag, fredag 5 mars har vi ett samarbete med Natur & Kultur. Du skall bege dig till SPACE på Heurlins Plats 11 i Göteborg i god tid, klockan 17.oo börjar det och håller på i en timme. Det är en order! För där kommer Ola Nilsson & Pär Thörn att läsa högt och prata. Om litteraturen i sig, om författarskapet och annat spännande. Siska Humlesjö är samtalsledare. Och det är alldeles gratis. Kaffe och diverse andra café-relaterade ting finns att köpa. SPACE ligger nära Järntorget, mellan Draken och Dansforum. Vi ses.

OLA NILSSON

En handfull ungdomar på landsbygden bränner tiden med whisky och småprat. Köttets lust och själens eviga ensamhet driver Filip till att ställa sig på bron en dag. Han står där allt som oftast. Och ibland så hoppar han
I romanen Hundarna får tillståndet sitt eget rum och personerna vi möter ställer de eviga frågorna om tidens gång, smärtans punkter och nuets stillastående tystnad.
Ola Nilsson debuterade 2006 med novellsamlingen Prosa åren 1995-2005, som följdes upp av romanen Nattbete (2007).
Hundarna (2010 N0K),  är första delen i en romansvit.

PÄR THÖRN

I sin nya prosadiktsamling Land skall med lag byggas kombinerar Pär Thörn system med associativt skrivande.
Här finns allt från dikter på syldaviska (ett påhittat språk hämtat från Tintin-serierna) till Tasteline-recept, från den svenske spionen Fritiof Enbom till den österrikiske filosofen Ludwig Wittgenstein, från Josef Ströms eviga omflyttningar i lägenheten enligt stavelserna i Bibeln, till morsekoden.
Pär Thörn debuterade 2002 på eget förlag med boken
Kändisar jag delat ut post till, och har därefter givit ut ett antal uppmärksammade böcker, varav den senaste är Tidsstudiemannen (2008).
Land skall med lag byggas (2010 N0K), är Thörns sjunde bok.