Vår ljudbok bjuder tillsammans med väl valda skribenters material till
en gemensam stund av lyssnarnjutning som ger vidare litterära perspektiv än pockettoppen.

Textival har bjudit in författare som förtjänar att få lyssnas på.
Ljudboken är en interaktiv litterär performance med stor trivsel- och
upptäckarfaktor. Seriekopplade hörlurar gör det möjligt för några
lyckliga personer att simultanlyssna på inläst material.

Medverkar med material i Ljudbok 2.0 gör:

Ida Börjel
Förra året publicerades Ida Börjels tredje diktsamling, konsumentköplagen, efter verken Sond och Skåneradio. I Konsumentköplagen möter Köparen Säljaren i en juridiskt poetisk dialog. Till ljudboken görs en text- och ljudkomposition i samarbete med konstnär Mathias Kristersson.

Jenny Tunedal
Litteraturkritiker och poet som bland annat varit redaktör för Lyrikvännen. Förra året kom hennes rosade diktsamling Kapitel Ett som använder både diktens, romanens, brevets, dagbokens och sakprosans former för att skapa poesi. Jenny Tunedal är även aktuell i antologin Serie Handflata 1-5.

Joakim Andersson och Annika Boholm
Joakim Andersson bor i Malmö och har bland annat medverkat i nättidskriften Ett lysande namn. Annika Boholm är poet, koreograf och skribent, verksam i Stockholm. Tillsammans läser de här sin bok Inte nudda golv ur antologin Serie Handflata 1-5.

Petra Revenue
Debuterar i höst som regissör med filmen Karaokekungen. Vi ser henne i novell- och romanform men framförallt bakom pennan till många av Teater Trixters uppsättningar. Här ger hon oss en ljudlig inläsning i samarbete med kompositör Björn Knutsson.

Tova Gerge och Athena Farrokhzad
Tova Gerge är dramatiker, skribent och teaterhistoriker. På Stockholms Fria Tidning och Aftonbladets kultursidor levererar hon skarpa ord om bland annat feminism och postmoderna kluster. Här läser hon ur antologin Serie Handflata 1-5 tillsammans med Athena Farrokhzad; poet, översättare, skribent och opinionsbildare.

Sara Hallström
Diktsamlingarna Vi måste ha protein och Rötter smälter är redan klassiker i våra hjärtan, alldeles färska boken Driva har hon skrivit tillsammans med Vanja Larberg. I Göteborg är Sara Hallström verksam på litteraturscener, som skrivarkursledare och i synth/diktkonstellationen Tvi!Tvi!Tvi! I Textivals ljudbok läser hon sitt bidrag till antologin Serie Handflata 1-5.

Tidskriften Ful
Denna queerfeministiska kulturtidskriftspärla har tagit steget. Som första etablerade media förvandlar de i varje nummer hon och han till HEN och man till EN. Förra året var det premiär för den nya satsningen Fulradio. I ljudboken besöker vi en queerdanskurs i Berlin.

Oldbrind Pseudonymf
Här hör vi första kapitlet i ljudversionen av textromanen Folke Letar Efter Gud, inspelad tillsammans med stockholmsbaserade rapparen och producenten Habeat.

Henrik Bromander
Serietecknare och författare som gjort sig känd för sin osvikliga förmåga att berätta en god historia. Bromander gjorde sig tidigt känd för sina fanzines som först gick under titeln ”Mediokra serier” Just nu
aktuell med sin senaste bok ”Allt jag rör vid försvinner” där ett antal serietecknare och illustratörer bjudits in för att sätta bilder till hans noveller.