Inte utan stolthet presenterar Textival sitt senaste tillskott, det litterära rådet. Textival är en plats för litteraturen, vårt syfte är att verka för den lilla aktören och vara en given samlingsplats. Utöver vår mässa vill vi utforska och testa gränserna för vad litteraturen är och kan vara, detta gör vi bland annat genom vårt seminarieprogram och genom våra satsningar på barnlitteratur och konst relaterad till litteratur.

Sabina Ostermark, koordinator inom Textival, beskriver vad vi alla känner:
”För att försäkra oss om att hålla hög kvalité och vidga blicken utanför närmaste grannskapet har kompetensutvecklat oss själva genom det litterära rådet. Det består av fyra mycket kompetenta kulturaktörer som bor och verkar i Göteborg”

Olav Unsgaard
Kulturskribent, föreläsare och redaktör, verksam på bland annat Ord & Bild, Fronesis samt för KYutbildningen Kulturverkstan.

Carl Forsberg
Förläggare, ansvarig utgivare av tidskriften Aorta och verksamhetsledare för Medieverkstäderna i Göteborg.

Malin Holgersson
Radioproducent och frilansande kulturskribent som bland mycket annat arbetar med P3, GP, Tidskriften Ful och en rad andra magasin. För tidskriften ful gör Malin Fulradio.

Sabina Ögren
Litteraturkritiker på Borås tidning, producent för Göteborgs Poesifestival samt driver bokaffären Vänder sig om.

”Rådet har stark förankring och kunskap inom många olika områden inom litteratur” fortsätter Katarina Gröndahl, projektledare för Textival. ”De är mycket värdefulla för oss att kunna diskutera olika infallsvinklar kring
våra seminariepunkter och liknande.”

För pressbilder maila kristina@textival.se

Annonser