Igårkväll var det släppfest för Tony Ernst bok om musikindustrins uppgång och eventuella fall 6 miljoner sätt att jaga en älg på som ges ut på Reverb.

6 miljoner sätt att jaga en älg på är en berättelse om musikindustrins långa och strapatsrika resa, dess uppgång och eventuella fall. Det handlar om fildelning, nerladdning och upphovsrätt. Om The Pirate Bay, EU-direktiv och den nya streaming-tekniken.

Hur blev det så här? Varför bråkar vi idag om vem som äger musiken och huruvida vi ska få lov att kopiera den eller ej? Varför jiddrar pirater och antipirater med varandra som om det inte fanns en morgondag?

Tony Ernst är född 1966 i Malmö. Han har varit verksam som skribent, översättare och musikkritiker länge, länge. Han grundade hiphop-tidskriften Gidappa! i mitten av 90-talet och har också skrivit för bland annat Sydsvenskan, Expressen, GP, Ordfront, Offside, Sonic, Pequod och Ariel.

Om du vill hålla dig digitalt uppdaterad på vad Tony Ernst tycker känner och tänker ska du oftare surfa till digfi.com tycker vi.

Kuriosa:
Titeln till boken är lånad från Retarderat Eleverades skönsång med samma namn.

Annonser