Efterhäng på Café Publik startar direkt efter Textival kl 18. Publik har mysig lokal, bar och mat till finfina priser och Textival anordnar klimatvänliga Earth Hour mellan 20-21. Minimal elförbrukning, tända ljus och maxad litterärmysstämning till kvällens akter.

19.30  Fucking Vittula
Under två år har journalisten och serietecknaren Anders Annikas arbetat med sin reportageserie Fucking Vittula. Efter filmen Fucking ?mål och boken Populärmusik från Vittula känner de flesta i Sverige till orterna ?mål och Pajala, men hur många har varit där? Och vad tycker de som faktiskt bor där? Anders Annikas bosatte sig på båda platserna och började göra intervjuer för att ta reda på sanningen. Den färdiga boken utgör nummer 112 av tidskriften Filmkonst och kom ut i januari 2008

20.00 Samuel ”Simpen” Gustafsson inleder Earth Hour med trumpet
Överraskande, sevärt och trivsamt för öronen och grannarna.

20.00 Husmorsrecept blir erotiska noveller
INK gör en premiäruppläsning. Lydia Wistisen har tolkat ”Hemmets Kokbok” och Emilia Burga har illustrerat. Hemmets Kokbok i Lydia Wistisens tolkning är en samling erotiska noveller med utgångspunkt i autentiska recept. Garanterad mustiga och märgfyllda.  Till uppläsningen på Textival har Ink bjudit in en skådespelare som tar husmorstemat till nya visuella höjder. Boken kommer ut under våren 2008.

21.00–  Vändersigom hanterar skivspelarna
Bokhandeln på Andra Långs eminenta musiksmak får råda, och Sofia, Signe och Sabina spisar skivor. Baren är öppen och alla är glada.

Dramatiserad uppläsning av Lydia Wistisens ”Lungmos”. Åhörarna förärade och förfördes.

Annonser